Newsletter

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Cosul este gol.
Alte pagini
Activity

Ceai verde aromat "Fountain of Life" 50g

19,00ron

Ceai verde aromat "Fountain of Life" 50g


Ingrediente: Ceai verde Sencha, papaya, ceai verde Formosa Gunpowder, piersici, ceaiuri verzi: En Shi Yu Lu, Jade Rings, ceai galben Huang Xiao, ceai alb Show Mei, felii de lamaie, arome naturale, galbenele, kiwi.

Sencha inseamna "decoct de ceai" si face referire la modul de preparare si anume infuzie din frunze uscate de ceai.
Ceaiul "Gunpowder" este o forma de ceai verde din China, care este rulat manual sub forma de mici bobite, care aduce la aspect cu praful de pusca de unde se crede ca ii provine si numele.Formosa Gunpowder este in general ceai oolong proaspat sau prajit, rulat in forma de bobite.
"En Shi Yu Lu" este un ceai verde deosebit din zona orasului En Shi procesat manual de minoritatea etnica chineza. Este procesat in intregime prin metoda aburirii si este ceaiul chinezesc care seamana cel mai bine cu cel japonez.Este deasemenea faimos si datorita bogatiei sale in seleniu, un mineral care ajuta in lupta impotriva cataractei si cancerului.

Aceste inele "jade rings" sunt facute in Guanshan, Taiwan si bobocii de ceai verde-argintiu sunt rulati manual in inele mici. In infuzie inelele mici se deschid pentru a crea o magnifica ceasca de ceai. Aroma din acesti boboci de promavara timpurie este discreta, dulce si clasica.

Ceaiul alb Show Mei este produs din mugurii si din cele mai de sus frunze ale plantei, uscate natural, si are o aroma puternica, cu reminescente spre ceaiul Oolong. Cel mai mult este produs in provincia Fujian sau Guanxi in China. Ceaiul alb Show Mei poate fi infuzat in multe feluri si in multe combinatii interesante si placute, dar e foarte important sa se foloseasca apa de buna calitate pentru a favoriza gustul natural dulceag si aroma acestui ceai, si nu trebuie infuzat pentru prea mult timp caci va rezulta o infuzie prea amara si prea aspra.

Ceaiul galben "Huang Xiao" este un ceai nefermentat, cu un gust moale. Pentru acest ceai se culege mugurele plantei cu prima si a doua frunza. Aspectul sau galben se mentine in infuzie. Pentru a produce acest ceai similar la gust cu ceaiul verde dar cu note care-l diferentiaza totusi de acesta, frunzele se lasa la uscat o perioada mai scurta de timp fata de cel verde.

Prepararea ceaiului: Se pune o lingurita de ceai la fiecare 150 ml de apa si inca una pentru ceainic. Se fierbe apa si se lasa sa se raceasca 2-3 min pana la 70-80C, apoi se toarna peste ceai. Se lasa sa infuzeze doar 2-3 min, se strecoara si se serveste.

Provenienta ceaiului: China.




Adauga in cos:

  • Model: OX10580
  • Greutate: 0.05kg


Acest produs a fost adaugat in catalog pe data de Thursday 14 April, 2011.